Nyheter

Hyresrätter med rimliga hyresnivåer: 89 ZIP-Bostäder i Mölndal slutbesiktigade

Zenergy meddelar att slutbesiktningen av samtliga 89 ZIP-Bostäder som etablerats åt Wallenstam i Mölndal nu är godkänd, och att projektet därmed är färdigställt. Etableringen visar att ZIP-Bostäder fungerar väl för produktion av kvalitativa hyresrätter med en rimlig hyresnivå.

– Det är glädjande och viktigt för Zenergy som bolag att vi nu framgångsrikt har färdigställt den hittills största etableringen av ZIP-Bostäder. Projektet har givit oss mycket kunskap som vi nu införlivar i pågående och kommande etableringar, säger Zenergys VD Olle Magnusson.

Wallenstam ser positivt på möjligheterna med att bygga smart, effektivt och brandsäkert med Zenergys ZIP-Bostäder.

– Projektet har haft sina utmaningar, men vi har tillsammans lyckats föra projektet i mål vilket visar på ett gott samarbete med Zenergy. Vi är nöjda med kvaliteten på de bostäder som levererats då de uppfyller våra förväntningar, säger Peter Wiliö, bygg- och projekteringsledare på Wallenstam.

Själva etableringen av lägenheterna genomfördes tillsammans med Zenergys samarbetspartner Erlandssons Bygg.

Vi ser Zenergys ZIP-Bostäder som en rejäl och genuin produkt med stora fördelar, inte minst ur brandsäkerhetssynpunkt. Dessutom går de att etablera på ett mycket effektivt sätt. Vi förväntar oss därför ett fortsatt gott samarbete med Zenergy drivet av en växande efterfrågan, säger Erlandssons Byggs VD Markus Brink.

Zenergy meddelade den 21 maj att bolaget beslutat att genomföra en offensiv nyemission om 48,8 MSEK med teckningsperiod den 4 – 18 juni. Syftet är att på ett optimalt sätt ta kontroll över hela värdekedjan, från inköp av byggrätter till att projektera och etablera färdiga fastighetslösningar som sedan hyrs ut till kommunala aktörer eller privata fastighetsbolag.