Nyheter

Heimstaden förvärvar 803 lägenheter av Gavlegårdarna

Heimstaden har ingått avtal med det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna i Gävle att förvärva 803 lägenheter fördelat på två bostadsområden; 237 lägenheter i Sätra och 566 lägenheter på Brynäs.

Vi är stolta över att få förtroendet av Gävle kommun att förvärva 803 lägenheter av det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna. Vi ska på bästa sätt bära förtroendet genom att se till att hyresgästerna känner sig trygga och nöjda med sitt boende. Det säkerställer vi med vår lokala förvaltning. Vi ser fram emot att ha ett gott samarbete med Gävle kommun och Gavlegårdarna, säger Claes Westlin, transaktionsansvarig på Heimstaden.

– Gävle är en tillväxtort som vi har jobbat länge på att få växa i. Med detta välförvaltade bestånd stärker vi vår position ytterligare i Gävle och kommer som samhällsaktör att aktivt fortsätta att bidra till utvecklingen i staden, fortsätter Claes.

Beståndet består av ca 55 400 kvm uthyrbar yta och efter förvärvet förvaltar Heimstaden cirka 104 000 kvm i Gävle fördelat på nästan 1 500 lägenheter.

Heimstaden tar formellt över fastigheterna den 29 juni 2018.

Svefa har varit rådgivare åt säljaren i denna transaktion.