Nyheter

BoKlok och MKB skriver avtal om 212 nya bostäder i Malmö

BoKlok och Malmös allmännyttiga bostadsbolag (MKB) har skrivit avtal enligt Sveriges kommuner och Landstings (SKL) ramavtal för bostäder. Avtalet omfattar 212 lägenheter i två etapper i Bunkeflostrand i Malmö. Byggstart är planerad till hösten 2018 med beräknad inflyttning av första etappen i december 2019.

– Vi är väldigt glada att vi valts ut som samarbetspartner av MKB. Behovet av bostäder till lägre kostnad är stort i Malmö och genom det här avtalet kommer över 200 familjer att kunna flytta in i ett nytt och välplanerat hem, säger Bengt Fardelius, Chef affär på BoKlok.

Hög tillgänglighet för personer med fysisk funktionsnedsättning samt kort produktions- och leveranstid var avgörande för projektet i Bunkeflostrand och SKL-avtalet gav förutsättningar för att uppnå dessa krav.

– Arbetet med SKL-avtalet var smidigt och gjorde att vi snabbt kunde få fram ett bostadsprojekt i ett lägre prissegment. MKB är glada för att nu kunna bygga 212 nya lägenheter och ser fram emot det första samarbetet med BoKlok, säger Sara MacDonald, Nyproduktionschef på MKB.