Nyheter

​Två nya byggstarter för Kärnhem

Under veckan blev två av Kärnhems nya bostadskvarter klara för byggstart. Brf Munktell i Eskilstuna och Brf Porten i Västerås kommer att börja byggas inom en snar framtid.

Den småländska bostadsutvecklaren Kärnhem har många projekt på gång. Just nu pågår försäljningen av åtta kommande bostadsområden, samtidigt som byggnationen av ett flertal kvarter i landet är i full gång. I veckan fick Kärnhem klartecken för ytterligare byggstarter i både Eskilstuna och Västerås.

Brf Munktell – kvarter med historia
I Norra Munktellstaden kommer ett helt nytt citykvarter att byggas. Här, i det gamla industriområdet, planeras det för två helt nya hus i den första etappen, med totalt 67 välplanerade lägenheter i olika storlekar. Det nya området kommer ha en grön inriktning med bland annat ett gemensamt växthus på innergården. Kvarteret har redan från start fått stor uppmärksamhet och för den intresserade finns fortfarande några lägenheter kvar.

– Det är alltid kul att få möjlighet att bygga något nytt i ett område som bär på mycket historia. Munktellstaden har ett rykte om sig att vara en innovativ och nyskapande plats, något vi har försökt bära med oss när vi har utvecklat det nya kvarteret, säger Therese Jacobsson, kundansvarig.

Brf Porten – vackert hamnkvarter
I populära Öster Mälarstrand, ett stenkast från Mälaren, kommer det nya kvarteret Brf Porten att växa fram. Här byggs två flerbostadshus med totalt 59 välplanerade lägenheter och finesser som gym och relax. Intresset för kvarteret har varit stort och endast ett fåtal bostäder finns kvar till försäljning.

– Jag tror det är många som lockas av att bo nära vattnet och samtidigt ha en modern och lättskött bostad. Brf Porten blir ett väldigt vackert kvarter med alla möjligheter till ett bekvämt liv med stan bara tio minuters promenad bort, säger Camilla Fors, kundansvarig.

För den som vill veta mer om projekten och de nya kvarteren i Eskilstuna och Västerås finns mer information att läsa på Kärnhems hemsida.