Nyheter

Logicenters utvecklar ny distributionscentral i Ishøj

– 8 900 kvm modernt lager tillgängligt från april 2019. Logicenters kommer utveckla en ny anläggning på Vejleåvej 11, Ishøj strax utanför Köpenhamn. Ett kontrakt har tecknats med Havi Logistics som kommer att hyra 4 500 kvm.

Logicenters letar efter hyresgäster för de återstående 8 900 kvm som för närvarande är lediga. Utvecklingen är planerad att vara färdigställd den 15 april 2019.

Den nya anläggning som Logicenters ska bygga kommer att ligga utanför Köpenhamn på Vejleåvej 11, Ishøj, i logistik- och distributionsområdet Winthersminde. Distributionscentralen är planerad att vara klar den 15 april 2019. Anläggningens totala storlek blir 13 400 kvm. Havi Logistics har tecknat ett hyresavtal om 4 500 kvm av anläggningen som innehåller frys-, kyl- och traditionellt lager. De återstående 8 900 kvm är för närvarande lediga och Logicenters är positiva inför att hitta framtida hyresgäster.

– Vi är glada att utveckla en ny anläggning i ett så strategiskt läge som Ishøj är. Den nya anläggningen med moderna specifikationer kommer att möta Havi Logistics behov och vi är glada att kunna erbjuda ytterligare 8 900 kvm modernt lager till andra hyresgäster, säger Mikael Olesen, Asset Manager på Logicenters.

– Det har varit ett strategiskt beslut för Havi Logistics att etablera en ny distributionscentral nära Köpenhamn och under processen har Logicenters visat stort intresse för att förstå våra behov för att den nya byggnaden ska uppfylla våra krav, säger Jørgen Juul Bertelsen, Regional Director på Havi Logistics.

– Logicenters har varit en viktig partner i utvecklingen av det nya transport- och logistikområdet Winthersminde i Ishøj. Den nya utvecklingen kommer att skapa ytterligare arbetstillfällen och attrahera fler företag. Dessa moderna logistikanläggningar är en tillgång för kommunen och vi ser fram emot att fortsätta arbeta med Logicenters, säger Ole Bjørstorp, borgmästare i Ishøj kommun.