Nyheter

JM: Anpassar priserna efter den vikande bostadsmarknaden

JM:s kommunikationschef Sepideh Imani meddelar att man nu genomför ”prisanpassningar som en naturlig del när så krävs”, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Det kommer med anledning av frågor kring projektet Sjöviksbacken vid Liljeholmskajen söder om Stockholms där man  nu har en ”ny prislista”.

En sökning på Booli visar på att priserna på en rad lägenheter i projektet – som sammantaget består av 229 bostäder med tillträden från det andra kvartalet 2019 till det andra kvartalet 2020 – sänkts med mellan 4 och 19 procent och i något fall till och med 29 procent.

Vi gör inga breda prissänkningar men viss kalibrering kan krävas i projekt som startades när priserna låg högre. Till nuvarande prisnivåer bedöms marginaleffekten som begränsad, fortsätter Sepideh Imani till Nyhetsbyrån Direkt.

I söndags arrrangerade JM sin stora visningsdag där samtliga visningsbostäder och bostadsbutiker runtom i Sverige visas samtidigt. Sjöviksbacken fanns inte bland projekten som visades i Stockholm, däremot planeras en visning nästa tisdag.

I detta projekt ligger priserna nu på omkring 50.000 per kvadrat som lägst. I Liljeholmskajen visade man däremot ett par projekt invid vattnet och där är priserna per kvadratmeter är högre.

Enligt Sepideh Imani hade helgens stora visningsdag ”något färre besökare”.

– Detta är ett normalt säsongsmönster. Samtidigt var intresset på fortsatt god nivå, avslutar hon.