Nyheter

Turordningen avgör i försäljningen av 40 BoKlok-lägenheter i Ödåkra

Lördagen den 26 maj startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Ödåkra. Säljstarten kommer att äga rum på IKEA Helsingborg kl. 10-12. Då är alla intresserade välkomna att lämna sin turordningsanmälan.

Vid dagens slut dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Inflyttning i de nya lägenheterna är planerad till hösten 2019.

Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72, respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4132 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

– Nu är det äntligen dags för försäljningsstart av våra nya lägenheter i Ödåkra! Det känns roligt att kunna erbjuda bostäder i ett lugnt område med vacker natur och lummiga skogar runt husknuten. Genom att förtillverka stora delar av våra hus i vår fabrik i Gullringen kan vi på väldigt kort tid få ett hus på plats och minimera vår negativa inverkan på miljön. Detta yttrar sig bland annat i att vi bygger i trä som är det mest klimatneutrala byggmaterialet av alla, säger Tom Lundquist, projektledare på BoKlok. 

Försäljningsfilosofin hos BoKlok bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får utifrån den välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst, i tur och ordning.

– Våra kunder har ofta olika önskemål om sina boenden; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högt upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, på ett rättvist sätt, säger Tom Lundquist.

Bild: BoKlok