Nyheter

Securitas förvärvar bevakningsföretaget Prevendo

Securitas Sverige AB tar från och med den 1 juni 2018 över Säkerhetsföretaget Bevaknings AB Prevendos kunder i Åkersberga med omnejd.

Förvärvet är en del av Securitas tillväxtstrategi med målsättning att växa organiskt och genom förvärv lokalisera företag inom traditionell bevakning, teknik, larm och brand- och utryckningstjänster och överta dessa för att kunna erbjuda såväl anställda som kunder en ökad stabilitet och styrka i området.

– Vi letar ständigt efter företag med rätt DNA som vi tillsammans kan utveckla till en ännu bättre säkerhetsleverantör för våra kunder, säger Joachim Källsholm, vd Securitas Sverige AB.

I samband med förvärvet av Prevendo kommer grundaren Conny Söderström att kvarstå som rådgivande samt fortsätta driva verksamhet inom parkering i mindre skala. Cecilia Söderström och Linus Söderström som tillsammans med grundaren, har drivit Prevendo under många år, kommer att ansluta sig till Securitas i arbetsledande positioner med ansvar för den övertagna verksamheten.

– Genom Securitas väletablerade rond och utryckningsverksamhet har vi en stor möjlighet att snabbt kunna höja servicenärvaron i området och jag är mycket glad över den här möjligheten, säger Conny Söderström, vd Prevendo.

Joachim Källsholm säger att Securitas och Prevendo går väl ihop vad gäller produktion och geografi, och att båda varumärkena har kundnöjdheten i fokus.

– Vi är jätteglada att vi har fått möjligheten att förvärva denna portfölj då det är ett välhållet bolag med en gedigen historia, avslutar han.