Nyheter

Rejlers hjälper JM att bygga Norges mest energieffektiva bostäder

JM förlänger sitt ramavtal om elprojektering och energirådgivning för byggnader med Rejlers Norge. JM är en av de största aktörerna i Norge inom byggande och försäljning av bostäder och ställer mycket höga krav på hållbarhet och energieffektivitet.

JM har ett mycket tydligt hållbarhetsfokus i sin strategi för bostadsbyggande och långsiktigt värdeskapande. Därför är alla JM:s bostäder 25 procent bättre än vad som krävs i regelverket när det gäller energiförbrukningen för uppvärmning. Från 2018 har JM också som första nordiska byggfirma Svanenmärkt hela koncernens bostadsproduktion.

Ramavtal för elprojektering och energirådgivning
Det ramavtal som JM nu har förlängt med Rejlers omfattar tjänster för elprojektering för byggnader och är en central del av värdekedjan för att förverkliga JM:s visioner om energieffektivitet och hållbarhet.

– Vi har jobbat med JM i många år och det har varit en spännande resa. JM är en krävande och innovativ aktör och vi är väldigt stolta över att ha fått förnyat förtroende, säger Petter Arnesen, som leder divisionen Buildings inom Rejlers Norge.

Smarta, digitala och gröna byggnader
– Vi förenar ingenjörskompetens med it-kompetens från Rejlers Embriq och vår ambition är att leverera marknadens bästa och mest avancerade tjänster för projektering av framtidens smarta, digitala och miljövänliga byggnader. Därför är det här avtalet väldigt betydelsefullt för oss, säger Thomas Pettersen, vd för Rejlers Norge.