Nyheter

Personalförändringar på Newsec Datea

Fastighetsförvaltningsbolaget Newsec Datea ändrar om i ledningsgruppen i och med att Flemming Engelhardt, Head of Newsec Property Asset Management in Denmark, avgår. Samtidigt lämnar 27 medarbetare företaget. Ledningsgruppen kommer att rapportera till styrelsens arbetande ordförande, Björn Lindeborg, och arbetande vice ordförande, Jesper Lok, till dess att en permanent lösning är på plats.

– Flemming har varit fundamentalt viktig för att göra det här bolaget till vad det är idag och har lett det på resan från en in-house-förvaltare till ett konkurrenskraftigt företag på en öppen marknad. Newsec Datea står nu inför nya utmaningar och ska bli en modern leverantör av innovativa tjänster. Styrelsen har därför påbörjat sökandet efter den person som ska leda under nästa etapp, säger Björn Lindeborg, Head of Newsec Property Asset Management och arbetande ordförande Newsec Datea.

Newsec Datea, som köptes av Newsec sommaren 2017, har under de senaste sex månaderna identifierat förbättringsåtgärder som man nu arbetar med att implementera med målsättningen att bygga en organisation som kan möta morgondagens efterfrågan.

– En slutsats är att vår organisation kommer att se annorlunda ut imorgon än idag. Vi kommer att behöva andra typer av kompetenser och förändra våra arbetssätt. Som en konsekvens av det har vi också landat i att vi behöver säga upp ett antal personer. Det är aldrig den önskade slutsatsen men vi tror att det är rätt sak att göra för att kunna vara en aktör att räkna med i framtiden, säger Björn Lindeborg.