Nyheter

TB-Gruppen byggstartar 112 bostadsrätter

TB-Gruppen byggstartar två bostadsrättsprojekt med totalt 112 lägenheter.
– Efterfrågan på våra nyproducerade bostadsrätter är stabil, både i Uppsalaregionen och i Göteborg med omnejd där vi är verksamma, säger Marcus Lerander, vd för TB-Gruppen koncernen.

TB-Gruppen är verksamma i Stockholm, Uppsala och Göteborgsregionen och har utvecklat och byggt ett stort antal bostäder genom årens lopp. Nu byggstartas två bostadsprojekt på två olika marknader, Götaporten i Göteborg och Gånsta Allé i Enköping.

– Projekten har olika karaktär och målgrupp, säger Marcus Lerander. I Göteborg bygger vi 95 yteffektiva lägenheter i närheten av Slottsskogen och i Enköping uppför vi 17 fristående hus med väl tilltagna ytor. Efterfrågan på våra bostäder är fortsatt god och vi verkställer våra bostadsrättsprojekt som planerat, fortsätter Marcus Lerander. I dagarna såldes det sista stadsradhuset i Brf Solsidan i Uppsala och under året säljstartar vi flera nya bostadsprojekt.

Prisbilden i Enköping är stabil och staden präglas av stor inflyttning från andra kommuner.

– Projektet Gånsta Allé känns unikt och spännande, då det är något helt nytt i Enköping med friliggande villor i bostadsrättsform, säger Emelie Hillman, mäklare på Mäklarringen i Enköping. Villorna har hög standard och är belägna i ett expansivt område med närhet till både natur och service.

– Göteborg växer och behovet av välplanerade lägenheter i attraktiva lägen är fortsatt stort, säger Sebastian Stafnergård, mäklare på Fastighetsbyrån Göteborg. Götaportens lägenheter är ett ypperligt exempel på vad marknaden efterfrågar och därför har också gensvaret varit stort under hela försäljningsprocessen. Det senaste halvåret har det skrivits mycket om den alltmer försiktiga bostadsmarknaden, men vi kan konstatera att yteffektiva lägenheter i bra lägen är och förblir eftertraktat, oavsett temperaturen på bostadsmarknaden.

För mer information:
www.tb.se
www.gotaporten.se

På bilden:
Brf Götaporten, Göteborg.
Illustration: Liljewall Arkitekter