Nyheter

Heimstaden Bostad köper byggprojekt i Burlövs kommun

Heimstaden Bostad har idag avtalat om att förvärva 275 bostadslägenheter i centrala Arlöv, Burlövs kommun. Magnolia Bostad är säljare och entreprenör för projektet är Serneke. Den första delen av totalt tre i projektet är redan byggstartad och beräknad inflyttning sker i etapper från tredje kvartalet 2019 till andra kvartalet 2020.

– Vi är glada att vi fått möjlighet att förvärva detta projekt som ligger väldigt trevligt vid villabebyggelse uppförd på 1900-talets början och intill Arlövs kyrka med direkt närhet till både Burlöv Center och Arlöv Centrum. Det kommer totalt att uppföras fem byggnader i vit puts som kvalitetsmässigt ska uppfylla kriterierna för Miljöbyggnad Silver 3.0. Vi kommer att kunna erbjuda yteffektiva lägenheter till rimliga hyror. Att få förvärva byggnader av den här kvaliteten känns väldigt bra, säger Fredrik Årman, transaktionschef, på Heimstaden.

Transaktionsvärdet i affären uppgår till 400 msek och bedöms ge en initial avkast-ning på cirka 5% utifrån en attraktiv normhyra för hyresgästerna som uppgår till 1 550kr/kvm.

Tillträde är planerat till slutet av första kvartalet 2018.

Bild: Serneke