Nyheter

Hardhat prisas för bygge till byggbolagen

I Haninge avgjordes i veckan att Fredrik Sandebert vinner priset som Årets Nyföretagare 2018 med motiveringen ”Genom envishet, erfarenhet, kunskap och lyhördhet för byggbolagens behov har denna kloka entreprenör skapat ett digitalt, modernt och användarvänligt verktyg för projektplanering och personalliggare som hjälper kunderna att öka tydligheten och minska riskerna.”

– Det var en total överraskning att ens vara påtänkt för ett så här fint pris, säger Fredrik Sandebert. Jag byggde Hardhat för att jag såg att byggbolagen hade för knöliga projektverktyg och gammaldags personalliggare, och det känns otroligt roligt att nu bli uppmärksammad på det här sättet. Det ger verkligen mycket inspiration och energi att bygga vidare.
Personalliggaren har unika funktioner som inte finns i någon konkurrerande lösning, som att påminna hantverkaren att stämpla ut då man lämnar bygget, och stämpla in när man kommer tillbaka. Det är viktiga funktioner, det är precis den typen av misstag som Skatteverket bötfäller vid sina byggkontroller. Traditionellt brukar personalliggaren vara en monterad låda på väggen på bygget, och där utsättas för väder, vind och vandalisering. Hardhats personalliggare är en mobil app som hantverkaren alltid har med sig i fickan.
Projektverktyget innehåller allt som byggentreprenören behöver för att framgångsrikt driva sina projekt och nå deadline utan överraskningar, samtidigt som mycket fokus har lagts på att göra det så lättanvänt att även den som är ovan vid datorer och planeringsverktyg ska kunna komma igång snabbt.
– När jag startade Hardhat var mitt mål att nå ut till små och stora byggbolag och hjälpa dem att förstå att det finns enklare, smidigare och snabbare lösningar. Jag ville visa att de inte behöver kämpa vidare med sina gamla, trögjobbade system. Det känns fantastiskt att det hårda arbetet ger resultat!
Sveriges byggindustri är inne i den starkaste högkonjunkturen på mer än ett decennium. Bara i år beräknas det byggas drygt 65000 bostäder. Till det kommer omfattande satsningar på renoveringar, infrastruktur och företagsbyggen.