Nyheter

HSB brf Blanka i Lindholmshamnen säljstartar för allmänheten

Hållbart och med utmanande arkitektur signerad Wingårdhs, så beskrivs Lindholmens senaste bostadsprojekt, HSB brf Blanka. HSBs bosparare och medlemmar har valt och nu har övriga intressenter chans på en ny bostad vid kajen i Lindholmshamnen.

Brf Blanka får en stark identitet och ett tydligt uttryck tack vare arkitektoniska grepp som knyter an till områdets historia. Sedumtak, solceller, ovanliga vinklar och stora ljusinsläpp ger bostäderna en egen karaktär. Det finns lägenheter i alla storlekar kvar till försäljning, från 1 till 5 rum och kök.

När hela området är färdigbyggt kommer Lindholmshamnen att vara fylld med butiker och massor av liv mellan husen. Lindholmen är en av Göteborgs mest expansiva och kunskapsintensiva stadsdelar – med en internationell atmosfär som präglas av forskning och utveckling, inte minst tack vare Chalmers Science Park och flera multinationella företag.

–De som flyttar in i brf Blanka är med och skapar en verkligt levande stadsdel, det kommer kännas som en ny del av centrum fast på älvens norra sida. Det är lätt att röra sig mellan stadsdelarna med antingen buss, båt eller cykel. I framtiden kanske till och med linbana, säger Christoffer Jonsson, säljare på HSB Göteborg.

Hållbar arkitektur à la Wingårdhs
Förutom den innovativa arkitekturen har hållbarhet varit ledordet för arkitekterna på Wingårdhs, som har ritat brf Blanka. Husen byggs efter miljömärkningen Svanen. I föreningen finns även gemensamhetslokal, övernattningslägenhet och tvättstuga som främjar gemenskap och bidrar till den sociala hållbarheten i föreningen. Tycker man om att cykla är brf Blanka helt rätt, föreningen har nämligen en helt egen cykellounge; en gemensam lokal där den som vill både kan förvara och reparera sin cykel, eller bara ta en kopp kaffe i soffan och hänga med grannarna.

Temat i lägenheterna är 50-talsinspirerat i modern tappning, men för den som föredrar en mer klassisk inredning finns självklart möjlighet att göra flera olika inredningsval efter tycke och smak. Bostäderna kommer i en stor variation av planlösningar och har alla en takhöjd på minst 2,60 meter. Varje lägenhet har minst en balkong eller uteplats, några med utsikt över älven.