Nyheter

Klartecken för nya lägenheter i Borås

De nya detaljplanerna för Loft 46 och Hästhoven i Borås har vunnit laga kraft. Det innebär att Järngrinden kan planera för produktionsstart av två nya bostadsprojekt. Loft 46 är en påbyggnad med tre våningsplan med 31 exklusiva bostadsrättslägenheter ovanpå Saturnushuset mitt i Borås. Hästhoven ligger i ett äldre bostadsområde men ändå på bekvämt gångavstånd från centrum. Här planeras för ca 60 lägenheter.

– Loft 46 blir vårt andra takprojekt i Borås. Pallashuset var en stor framgång och av utifrån intresset så här långt för Loft 46 kan vi konstatera att boråsarna lockas av tanken på att bo ovanför takåsarna på resten av staden. Hästhoven får ett attraktivt läge på Bergsäter i Borås, ett område där vi vet att många vill bo, konstaterar Markus Furby, projekt- och utvecklingschef på Järngrinden Projektutveckling.

För Loft 46 är målet är att börja bygga under försommaren och att lägenheterna ska vara inflyttningsklara till sommaren 2019. Byggtiden är begränsad till tolv månader eftersom byggnationen sker ovanpå en befintlig fastighet.

– Avtal är redan tecknade för elva lägenheter i Loft 46 och vi räknar med att sälja de kvarvarande tjugo lägenheterna, som är på ett till fyra rum och kök, under våren. Hästhoven ligger något senare i planeringen med en tänkt byggstart under 2019, så det projektet har vi ännu inte börjat marknadsföra, säger Karin Holmerin, marknadschef på Järngrinden.