Nyheter

Ramirent levererar när fler hyresrätter byggs på Nissastrand

Byggnationen av nya hyresrätter i Kv Järnmalmen på Nissastrand i Halmstad har precis påbörjats. Det är den sista etappen på Nissastrandområdet och förväntas stå klart under 2020. Byggherre är det kommunala Halmstads Fastighets AB (HFAB) och bygger gör Serneke Bygg.

Halmstad lider av bostadsbrist och den genomsnittliga väntetiden på att få en lägenhet i staden är 9,6 år. Trycket är högt och varje lägenhet som släpps har omkring hundra sökande, så byggandet av hyreslägenheter är välkommet.

– Vi är glada för det förtroende vi fått av Serneke. Ramirent kommer leverera moduler, el, säkerhetslösningar, maskiner och material under byggets gång. Vi ska se till att Serneke kan fokusera på vad de gör bäst och skapa så bra förutsättningar som möjligt för att bygget ska stå klart i tid och på budget, säger Jonas Söderkvist, vd på Ramirent.

Vid byggarbetsplatsen passerar mycket bilar och cyklister varje dag och Ramirent har varit med redan från början genom att se över trafiken så att den kan flyta på bra under byggets gång. Ramirents avspärrningssystem Safe PassTM kommer att användas, som genom sina innovativa lösningar ser till att både byggarbetare och trafikanter är säkra i och omkring trafiken.

– Serneke och Ramirent har en lång och god relation. Vi vann affären på grund av vår bredd och kunskap i kombination med det pris vi erbjöd. Tillsammans borgar vi för kvalitet, säger Peter Frejeberg, kundcenterchef på Ramirent i Halmstad.

Totalt är det 183 lägenheter som ska byggas där några även kommer fungera som seniorboende. Under markplan kommer ett underjordiskt garage att byggas.