Nyheter

Stadsporten säljer till Ryfab i Borås

Newsec agerar säljrådgivare när Ryfab förvärvar fyra fastigheter i Borås. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till nästan 6 000 kvm och säljare är Stadsporten som arbetar vidare enligt sin strategi att fokusera på utvecklingsprojekt.

Hyreshusen, Carolus 7 och 8 samt Lärkan 3, består av ett antal lokaler och 74 lägenheter belägna på Lilla Brännerigatan i centrala Borås samt två adresser i Villastaden.

– Stadsporten genomför denna försäljning, och ytterligare ett antal, som ett led i att ändra inriktning och arbeta mer med utvecklingsprojekt. Vi är väldigt glada att Ryfab Förvaltning AB blir köpare av fastigheterna. Vi har ett stort intresse för Borås utveckling och tycker att Ryfab har engagemanget att fortsätta detta arbete. Det känns också bra att hyresgästerna får en trygg hyresvärd med lokal förankring som kommer att utveckla fastigheterna in i framtiden, säger Bo Edvinson, VD på Stadsporten.

– Vi är mycket glada över att ha gjort dessa förvärv av Stadsporten i centrala Borås, i områden där vi sedan tidigare har fastigheter. Ryfab Förvaltning äger och förvaltar nu omkring 33 000 kvm bestående av lager, kontor och ca 200 lägenheter och ser fram emot ett gott samarbete med alla nya hyresgäster, säger Jonatan Ryström på Ryfab Förvaltning.

– Fastighetsmarknaden i Borås är mycket stark och vi har under de senaste månaderna förmedlat 15 fastigheter i sju olika affärer för Stadsporten. Vi har vid samtliga försäljningar haft ett brett intresse från såväl lokala som nationella aktörer, vilket stärker vår teori om att Borås är högintressant ur ett investerarperspektiv, säger Mattias Andersson, chef Newsecs västsvenska transaktionsverksamhet.