Nyheter

Ramirent leverantör vid Värmlands första 50-meters bassäng

I mitten på januari startar bygget av Säffle badhus med Värmlands första 50-metersbassäng och Ramirent har fått uppdraget av NCC som helhetsleverantör av maskiner och material. Badhuset går under begreppet ”grönt bygge” vilket bland annat innebär att arbetsplatserna energieffektiviseras med snålare byggbodar, miljöanpassade fordon, energieffektiv belysning och miljömärkt el.

Hösten 2017 stod det klart att Säffle Kommun ska få Värmlands första 50-metersbassäng. Den nya bassängen ersätter uttjänta Tegnérhallen och kommer att byggas helt i stål för att undvika eventuella sprickor vid tömning av vattnet.

– För oss på Ramirent är det viktigt med hållbarhet. Därför är vi väldigt glada över att ha fått förtroendet att få leverera enligt de kriterier som krävs vid ett grönt bygge. Allt från att ha miljöanpassade bodar till att planera för transporterna, säger Jonas Söderkvist, vd på Ramirent.

ab ramirent bad

Eftersom byggarbetsplatsen ligger i Säffle krävs det smart planering av leveranserna från Ramirents kundcenter i Karlstad, framför allt för att möta det som efterfrågas vid gröna byggen. Även möblerna inne i bodarna har varit uppe för diskussion, exempelvis att välja runda bord för att öka gemenskapen hos byggarna.

– Hållbarhet handlar också om att säkerställa att medarbetarna har trygga och bra arbetsplatser. Genom att planera in i minsta detalj kan vi få in det i alla led, fortsätter Jonas Söderkvist, vd på Ramirent.

– Vi på Ramirent Karlstad har ett gott sammarbete med NCC och platschef Jonas Edvinsson. De väljer oss på grund av vår höga servicenivå och känner sig trygga med oss här. Vi ser fram emot att sätta igång arbetet. Det blir som ett litet ”projekt” även för hur vårt kundcenter i Karlstad om hur vi bäst kan stå till tjänst, säger Heléne Lindström, kundcenterchef på Ramirent i Karlstad.

Badhuset i Säffle är ett partnerprojekt tillsammans med NCC, har en totalvolym på drygt 216 miljoner kronor och beräknas vara öppet för allmänheten i slutet av 2019.

Redaktionen