Nyheter

Schneider Electric lanserar nästa generations luftbrytare

Schneider Electric utökar sin Masterpact-serie med den nya uppkopplade luftbrytaren Masterpact MTZ. Den nya luftbrytaren gör det möjligt för industrier att öka sin energieffektivitet. Användaren får direkt tillgång till driftsinformation, fjärrdiagnostik och säkert underhåll genom en app i telefonen eller surfplattan.

Produkten är enkel att integrera med alla fastighets- och energihanteringssystem genom Schneider Electric Smart Panels.

Den nya luftbrytaren Masterpact MTZ är anpassad för framtidens smarta industrier och använder den senaste digitala tekniken. Masterpact MTZ är en del av EcoStruxure: Schneider Electrics helhetserbjudande inom IT-lösningar. Masterpact MTZ har en app som ger användaren tillgång till att enkelt granska status, belastningsnivåer, samt larm- och skyddsinställningar. Användaren får dessutom varningar och fjärrdiagnostik i realtid. Masterpact MTZ är enkel att uppgradera och anpassa med hjälp av nedladdningsbara digitala moduler tillgängliga på GoDigitals webbutik.

– Kunder förväntar sig i allt högre utsträckning att eldistribution ska vara ännu säkrare, mer tillförlitlig, effektiv och hållbar. Masterpact MTZ är anpassad för framtidens behov och kan enkelt kopplas upp och integreras i vårt övergripande EcoStruxure-erbjudande och för därmed med sig ytterligare fördelar för kunden, säger Thomas Träger, vd för Schneider Electric Sverige.

a schbn

Installationen av Masterpact MTZ sker enkelt och effektivt med beprövade arkitekturer och Ethernetanslutning. Genom den inbyggda energimätningen i klass 1 får användaren en bättre noggrannhet, kontroll över sin verksamhets energiförbrukning och kan förbättra precisionen. Vid uppgradering av befintliga ställverk behövs inga nya typtester enligt SS EN 61439-2. Produkten är enkel att integreramed alla fastighets- och energihanteringssystem genom Schneider Electric Smart Panels. Masterpact MTZ kommer i tre storlekar från 630-6300Ampere för att passa användares olika behov.

Tillförlitlig även i tuffa miljöer
Masterpact MTZ har utmärkt mekanisk prestanda som är lämplig för industri- och vindkraftsparker. Produkten klarar den högsta nivån av elektromagnetiska störningar och är utformad för att hantera höga temperaturer och andra tuffa miljöer.

Spara och få kontroll över energiförbrukningen
Masterpact MTZ har klass 1 mätnoggrannhet och är tredjepartscertifierad enligt standard IEC 61557-12. Dessutom uppfyller produkten de senaste internationella standarderna för energieffektivitet ISO 50001 och IEC 60364-8.

För mer information om Masterpact MTZ, besök:
www.schneider-electric.se/masterpactmtz

Redaktionen