Nyheter

Motorcykeltillverkaren Rieju och oljeproducenten Liqui Moly slår sig ihop

Den tyska specialisten på motorolja och tillsatser Liqui Moly utökar sitt samarbete med tillverkare av motorcyklar. Den spanska tillverkaren Rieju är ytterligare en tillverkare som använder olja från Liqui Moly för att fylla på motorcyklarna i fabriken.

– Det är en särskild ära när inte bara motorcykelförarna utan även motorcykeltillverkarna förlitar sig på vår kvalitet, säger Carlos Travé, som ansvarar för motorcykelsegmentet hos Liqui Moly.

Sedan tre år tillbaka samarbetar Liqui Moly med Beta Motorcycles i Italien. Även här lämnar alla motorcyklar fabriken med Liqui Moly-olja i tanken. Riejus beslut att satsa på Liqui Moly är nästa steg i OEM-verksamheten.

– Genom sitt sponsorskap i MotoGP har Liqui Moly gjort sig ett namn inom motorcykelbranschen. Alla team i Moto2 och Moto3 kör med olja från Liqui Moly. Vi är glada över att ha hittat en partner som fäster lika stor vikt vid kvalitet som vi, säger Jordi Riera, vd på Rieju.

Samarbetet är inte bara begränsat till produkter för de nya motorcyklarna. Båda företagen planerar gemensamma deltaganden på mässor, reklamåtgärder och säljaktiviteter. Bakom detta finns en långsiktig strategi för att företagen ska kunna öka den ömsesidiga nyttan.

Precis som i bilsegmentet, som är Liqui Molys kärnområde, strävar man även i detta fall efter att erbjuda ett mycket brett sortiment av kemiska produkter för motorcyklar. Utöver motorolja och tillsatser omfattar utbudet därför även gaffeloljor, växellådsoljor, kedjespray, lädervårdsprodukter och mycket mer. Alla produkter är anpassade till varandra och har skräddarsytts för motorcyklar – och finns under samma tak.

Om Rieju
Rieju grundades 1942 och erbjuder idag ett brett sortiment av motorcyklar: off-road och supermoto (MRT, MARATHON, Tango) samt spetsprodukter i 50 cc-klassen (tvåtaktare) och i 125 cc-klassen (fyrtaktare). Till detta kommer även sportbikes som RS3-serien och RS- och BLAST-mopederna. E-bikes är företagets nya produktlinje. Alla dessa tvåhjulingar har en stor fanskara i Tyskland, Spanien och Frankrike. De tillverkas uteslutande i Spanien av ett starkt och miljömedvetet företag. Varje år tillverkas mer än 10 000 fordon.

Om Liqui Moly
Med omkring 4 000 olika artiklar erbjuder Liqui Moly ett unikt sortiment av bilvårdsprodukter: motoroljor och tillsatser, fetter och pastor, sprejer och rengöringsmedel, lim och tätningsmedel. Liqui Moly grundades 1957 och utvecklar och tillverkar sina produkter uteslutande i Tyskland. På hemmamarknaden är företaget obestridd marknadsledare på tillsatser och har utsetts till bästa oljemärke upprepade gånger. Liqui Moly leds av Ernst Prost och säljer sina produkter i 120 länder. Under 2016 låg omsättningen på 489 miljoner euro.