Nyheter

Byggstart för 75 bostadsrätter i Umami Park

I det första kvarteret i Umami Park, Hallonbergen påbörjar Wallenstam nu byggnationen av 75 bostadsrätter i anslutning till de 147 hyresrätterna som började att byggas i slutet av förra året. Under en tioårsperiod framöver kommer Umami Park att utvecklas till ett nytt levande område med ett brett utbud av totalt ca 900 bostäder. Säljstart för de 75 lägenheterna är beräknad till 2019.

– Vi fortsätter utvecklingen av Umami Park och är glada över att nu vara igång med den första bostadsrättsproduktionen i området, arbetet fortlöper enligt plan och vi ser fram emot utvecklingen av kommande kvarter och att en större del av området tar form, säger Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam.

De 75 lägenheterna är mellan ett till tre rum och kök, varav majoriteten utgör tvåor. Bostadsrättföreningen får också tillgång till en gemensam takterrass. Säljstart är beräknad till andra kvartalet 2019 med planerad inflyttning senare samma år.

Namnet ”Umami” kommer från den femte grundsmaken, något alla känner igen men kanske inte omedelbart kan definiera. Samtliga bostadsrätter i området namnges efter en smak och får sitt eget unika koncept. Det projekt som nu har påbörjats heter brf Chili och har varma färger samt ett modernt sobert inredningskoncept.

Arkitekter för brf Chili är Sandellsandberg arkitekter som har arbetat med såväl interiör som exteriör. Fojab arkitekter arbetar med den mer omgivande miljön i hela området där naturen är en av inspirationskällorna. Även fickparker och små torgplatser från medelhavsländerna är en förebild där gränsen mellan ute och inne, servering och gata är flexibel.

Redaktionen