Nyheter

Succé för greentech-bolaget Urbangreen på Pepins – tog in 20,1 miljoner kr och blev fulltecknad på 8 dagar

Många ville vara med och bygga framtidens gröna städer när Urbangreen bjöd in nya delägare via Pepins crowdfunding. Greentech-bolagets emission blev fulltecknad i förtid på endast 8 dagar. Urbangreen fick in 20,1 miljoner kr från 670 delägare och ser nu fram emot att utveckla ännu fler hållbara lösningar för framtidens gröna städer.

Gröna systemlösningar är på stark frammarsch i Sverige och Urbangreen har ambitionen att ta en ledande position på den expanderande marknaden. Bolaget förvandlar oanvända kvadratmeter till gröna oaser. Det bidrar till ökad biologisk mångfald, renare luft och en substantiell värdeökning för fastighetsägare, förvaltare och byggbolag.

Urbangreen ligger bland annat bakom Urban Delis uppmärksammade takterrass i före detta Skandiahuset på Sveavägen 44.

a5759024404_97f55ba96e_z

–  Det känns naturligtvis fantastiskt roligt att efter investering, både för miljö och plånbok, säger Marcus Edvinsson, VD för Urbangreen. Det känns extra roligt att dessutom få med oss en så stark aktör som Spiltan, som också investerat i oss via Pepins.. Tillsammans med kapitalet och våra 670 nya delägare ska vi nu sätta igång arbetet med att ta en så stark marknadsposition som möjligt!                                                                                                            

– Urbangreens långa erfarenhet och de många succéprojekten gör bolaget unikt inom sitt område, säger Pepins VD Julia Reuszner. Det är oerhört härligt att ha medverkat till att möjliggöra fortsatt tillväxt för ett företag som både skapar värde för fastighetsägare och samtidigt bidrar till en bättre miljö för oss alla. Jag är övertygad om att det var en avgörande del för att emissionen blev en sådan succé på Pepins.

 Emissionen i siffror

Antal investeringar: 702 st

Antal delägare: 670

Snittinvestering: 28 632 kr

Medianinvestering: 5 250 kr

Största investering: 8 miljoner kr från Investment AB Spiltan

Redaktionen