Nyheter

Greentech-bolaget Urbangreen expanderar kraftigt och öppnar för investering på Pepins

Greentech-bolaget Urban  Green AB, som bland annat ligger bakom prestigefyllda takterrass-projekt i Stockholm och Malmö, expanderar kraftigt och söker därför crowdfunding-investering via Pepins. Totalt hoppas företaget få in 10-20 miljoner kronor.

Gröna systemlösningar är på stark frammarsch i Sverige. Klimatförändringar, och viljan att skapa grönare städer ställer krav på fastighetsägare. De allt kraftigare skyfallen skapar problem för dagvattensystemen och i praktiken beviljas idag inga bygglov om inte avrinningen från taken lösts. Det mest kostnadseffektiva sättet är genom gröna tak, som dessutom isolerar, ökar värdet på fastigheten och öppnar för nya spännande miljöer att vistas i.

Urbangreen har tillsammans med Skanska/AMF, utvecklat takprojektet på Urban Escape i Gallerian i Stockholm, som ska byggas 2017. De ligger även bakom uppmärksammade Urban Delis terrass i före detta Skandiahuset på Sveavägen 44, samt taklandskapet på SEB:s nya huvudkontor i Arenastaden.

a green

Urbangreens resultat speglar den positiva utvecklingen. Orderingången under första kvartalet 2017 är 300% högre än motsvarande period 2016 och nu krävs kapital för att expandera i Sverige, Norden och Baltikum. Urbangreen planerar också fyrdubbla sin odling i Vislanda, Småland. Där finns även företagets forsknings-, och utvecklingsavdelning där man tittar på andra intressanta områden inom grön teknologi.

– Det blir svårt att hitta tak som inte är gröna i framtiden, säger Urbangreens vd Marcus Edvinsson. Det är ett så självklart sätt att skapa miljöer där vi vill vistas och samtidigt ta hand om några av de problem klimatförändringarna skapar. Men det finns många fler områden där vi hoppas kunna använda gröna tekniklösningar.

– Deras långa erfarenhet och de många succéprojekten gör Urbangreen unika inom sitt område. Att de dessutom äger hela värdekedjan själva gör dem extra spännande, säger Latif Andersson, ansvarig för emissionen på Pepins. Jag är övertygad om att det finns många intresserade som vill vara med på Urbangreens resa och samtidigt bidra till en bättre miljö för oss alla.

Om Pepins:
Pepins är aktiebaserad crowdfunding på professionella villkor. Här får alla som vill chansen att upptäcka och bli delägare i spännande bolag de tror på. Pepins Group står under Finansinspektionens tillsyn och erbjuder handel i onoterade bolag samt finansiell företagsrådgivning vid kapitalanskaffningar. www.pepins.com

Redaktionen