Nyheter

Victoria Park förvärvar bostäder i Örebro för 305 miljoner

Victoria Park AB förvärvar ett bostadsfastighetsbestånd om totalt 396 lägenheter, med en uthyrbar yta om cirka 28000 kvadratmeter, belägna i Örebro. Förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om 305 miljoner kronor, motsvarande 10850 kronor per kvadratmeter.

Säljare är Förvaltnings AB Västerstaden. Tillträde sker den 1 september 2017.

– Det är glädjande att, utan brett auktionsförfarande, kunna etablera Victoria Park i ännu en ny geografisk marknad. Vi har länge letat efter passande objekt i Örebro, som därmed blir vår tolfte stad, och ser gärna ett större bestånd här framöver, säger Victoria Parks VD Peter Strand.

a orebro

Beståndet är fullt uthyrt med en genomsnittlig hyra om cirka 880 kronor per kvadratmeter och har en omsättningshastighet i paritet med Victoria Parks befintliga bestånd.

– De förvärvade fastigheterna är så kallade miljonprogram byggda på 1960-talet, och som ej genomgått renovering. Vi förväntar oss kunna förädla det aktuella beståndet genom vår värdeskapande förvaltningsmodell med en social dimension, säger Victoria Parks VD Peter Strand.

Förvärvet sker i bolagsform och är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 305 miljoner kronor där köpeskilling för aktierna preliminärt uppgår till 188 miljoner kronor. Förvärvet finansieras genom befintlig kassa samt genom upptagande av nya lån, i enlighet med bolagets policy. Tillträde sker den 1 september 2017, då även betalning sker.

Redaktionen