Nyheter

Elva våningar kreativ design med Note

Designbyrån Note och Wallenstam är i ett nytt samarbete för nyproduktion av Terrassen Elva i Tyresö. Ett samarbete som resulterat i ett koncept med attityd, sobra toner och råa urbana material på elva våningar i 54 bostadsrätter.

Fastigheten har en unik takterrass där gemenskap och social samvaro står i fokus och naturen kommer nära genom utsikt över Nacka Naturreservat.

– Vi bygger för framtiden och ser en stor fördel med spännande kreativa samarbeten i våra nyproduktioner. Note har arbetat fram flera designmässigt nya idéer för vårt projekt Terrassen Elva som är inno­vativa i sin genre, säger Annica Modin, stadsutvecklingsstrateg på Wallenstam.

a tyreso

Terrassen Elva har fått sitt namn från den unika takterrassen på våning elva med fina möjligheter till social samvaro och närhet till naturen. Utifrån en trendanalys i framtidens boende har gemensamma ytor och social samvaro prioriteras, takterrassen erbjuder möjligheter att umgås, skön grönska och odlingsmöjligheter, inglasat utomhuskök, grillplats och långbord under tak.

– Vi ser flera spännande synergieffekter med ett samarbete som detta. Två världar möts och skapar något utöver ett vanligt bostadsrättsprojekt tillsammans. För Terrassen Elva har vi utgått från en enkel helhet, grönska, gemenskap och bistått med såväl inredning som färgval och övergripande designkoncept för att bidra till ett boende utöver det vanliga, säger Daniel Heckscher Interior Architect SIR/MSA på Note.

Även arkitektbyråerna Sjögren Arkitekter och Semrén och Månsson är genom ett nära samarbete involverade i Terrassen Elva där byggnationen nu kommer att starta inom kort.

Utöver Terrassen Elva arbetar Note även med Wallenstams nyproduktion Trollesunds Gårdar i Bandhagen, ett bostadsrättsprojekt med cirka 160 lägenheter och väl utformade gårdar och trädgårdar.

Skiss: Note

Redaktionen