Nyheter

Rättvis försäljning av 32 lägenheter i Habo

På tisdag den 13 juni startar försäljningen av BoKlok lägenheter i Habo på IKEA i Jönköping. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 18-19. Vid dagens slut dras en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv.

Byggstart är planerad till slutet av september 2017, med beräknad inflyttning hösten 2018.

I Västra Solhöjden, 1 km från Habo centrum ska BoKlok bygga 32 lägenheter. Lägenheterna kommer att bestå av tvåor och fyror med en yta på 55 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och den totala boendekostnaden inklusive avgift till bostadsrättsföreningen och ränta blir ca 4100 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

a ikano habo

– Stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och på så sätt hålla låga priser. Samtidigt minskar vi påverkan på både miljö och klimat och skyddar husen från väder och vind, säger Stefan Gustavsson, projektutvecklare på Skanska.

BoKlok försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok bostad som passar dem bäst.

– Vår filosofi är att alla ska ha råd att bo bra och vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda nybyggda bostäder av bra kvalitet till ett bra pris. Genom vår turordningslista får även alla möjlighet att välja boende utan att behöva armbåga sig fram i en budgivning, vilket känns fint, säger Stefan Gustavsson.

Habo är en attraktiv och växande kommun. I Habo finns goda möjligheter till idrott, motion och friluftsliv. Här finns det många idrottsanläggningar, fina motionsspår och vandringsleder. Mindre än två km från tomten ligger Vätternkusten för härligt bad- och båtliv. En levande landsbygd med böljande fält och ängar som övergår i Hökensås sjörika och oändliga skogsområden där man kan fiska, vandra och cykla.

BoKlok Västra Ängen planeras byggas i det nya och småskaliga området Västra Solhöjden som ligger drygt en km från Habo centrum och järnvägstationen. Det är ett tryggt, barnvänligt och hemtrevligt kvarter. I centrum finns mataffärer, bank, vårdcentral, bibliotek, systembolag och restauranger. Förskola och skola (F-6) finns 1 km väster om tomten. Habos högstadieskola ligger drygt två km nordväst om tomten. Gymnasieskola finns i Jönköping och dit tar du dig med tåg på endast 12 min och ca 30 min med buss.

Redaktionen