Nyheter

Midroc bygger 219 nya bostäder till Väsbyhem

Väsbyhem har tecknat ett entreprenadavtal med Midroc avseende nybyggnad av flerbostadshus och parhus i Upplands Väsbys nya bostadsområde Eds Allé. Kontraktet omfattar 194 lägenheter, 25 parhus och ett par butikslokaler. Första spadtaget tas idag.

– Byggstarten sker redan i sommar, så den första inflyttningen kan ske under sista kvartalet 2018, berättar Mattias Holm, distriktschef på Midroc. Vi jobbar parallellt med färdigprojekteringen av en andra etapp som kommer omfatta ytterligare drygt 160 bostäder. På så sätt kan de olika byggetapperna avlösa varandra på ett smidigt sätt.

Planeringen av det nya bostadsområdet har pågått under ett par års tid, i nära samarbete med Väsbyhem.

a edsalla

– Det är fantastiskt roligt att äntligen få sätta igång produktionen tillsammans med Midroc, och sätta prägel på Upplands Väsbys nya stadsdel, Eds Allé, säger Johan Liderfors, projektchef på Väsbyhem.

– Vi tecknade att partneringavtal med Väsbyhem 2015, vilket innebar att vi startade en samverkansprocess för att optimera nytänkande och erfarenhetsåterföring i det här nybyggnadsprojektet. Vi ville gemensamt fokusera på hur vi skulle erhålla nöjda hyresgäster och samtidigt nå en låg totalkostnad, säger Mattias Holm.

Eds Allé kommer byggas intill Prästgårdsmarken i Upplands Väsby. Det nya bostadsområdet planeras för en blandad småskalig bebyggelse i en kvartersstruktur med alléer och gröna skyddade gårdar.

Fakta:
Byggherre: AB Väsbyhem
Totalentreprenör: Midroc
Antal bostäder: 194 lägenheter, 25 radhus, 1 lokal
Boarea: cirka 14 000 kvadratmeter
Ordersumma: cirka 400 miljoner kronor
Byggtid: augusti 2017 – juni 2020

Bild: HMXV

Redaktionen