Nyheter

500 nya hyres- och bostadsrätter när Järfälla planerar nytt område

Järfälla kommun skriver avtal om marköverlåtelse med Tornet Bostadsproduktion AB samt avtal om markanvisning med Järfällahus AB för att bygga bostäder – både hyresrätter och bostadsrätter – i ett nytt bostadsområde i södra Jakobsberg, mitt emot Barkarby handelsområde.

Järfälla kommun tecknar marköverlåtelseavtal med Tornet Bostadsproduktion AB och markanvisningsavtal med Järfällahus AB för delar av fastigheten Jakobsberg 18:1.

Tornet bygger 270 nya lägenheter, varav en tredjedel kommer att upplåtas med bostadsrätt. Järfällahus planerar att bygga 150 lägenheter som ska upplåtas med hyresrätt.

Det nya bostadsområdet ligger i södra Jakobsberg mitt emot Barkarby handelsområde. I detaljplanen finns möjlighet att bygga en gång- och cykelbro över E18 som binder ihop de två områdena. Totalt omfattar det nya bostadsområdet cirka 500 nya bostäder – både hyresrätter, bostadsrätter och radhus – samt förskola och torg med lokaler för handel och service. Byggaktör för resterande byggrätter för bostäder – 100 lägenheter och 10 radhus – utses genom en markanvisningstävling.

– Nu tillför vi 500 bostäder i södra Jakobsberg genom nya hyresrätter, bostadsrätter och radhus, samt en ny förskola och lokaler för handel och service. Därutöver möjliggör vi för att knyta samman området med Barkarbystaden genom en ny gång- och cykelbro över E18, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Byggstart av det nya bostadsområdet planeras till 2018.

Besluten om marköverlåtelseavtal med Tornet Bostadsproduktion AB och markanvisningsavtal med Järfällahus AB togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 29 maj.

Visionsbild: Total arkitektur AB

Redaktionen