Nyheter

Sex fullserviceanläggningar för Hedin Group i Linköping

I Linköping är den sista etappen med att bygga serviceanläggningar i full gång. På en yta om cirka 15 000 kvm i området Mörtlösa, längs E4:an vid norra infarten till Linköping, bygger Hedin Mobility Group nya anläggningar för både person- och lastbilar tillsammans med fastighetsägaren Balder.

Först ut i området var Porsches nya fullserviceanläggning som invigdes i början av 2022, sen var det dags för Jaguar och Land Rovers showroom.

Mercedesanläggningen om 9000 m² ska stå klar i under 2023 och nu är bygget av den sista etappen i området under produktion.

– När vi utvecklar ett område i den här omfattningen är det viktigt att skapa något som är optimerat för verksamheten både utifrån läge, funktion och framtida drift. Det skapar en långsiktighet och trygghet både i vår och vår kunds affär, säger Robert Bengtsson, vd på Tuve Bygg.

Den sista etappen i området omfattar bland annat en toppmodern serviceanläggning för Mercedes Benz lastbilar och försäljning av bilmärken såsom BYD, MG, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Fiat Professional, Dodge RAM och Isuzu. Anläggningen, med en totalyta på cirka 7500 kvm, består av byggnader i olika höjd och utformning och innehåller showroom, lager och verkstadsytor för både person- och lastbilar.

Serviceverkstaden för lastbilar, där man servar både el-, bensin- och dieselfordon, har fem genomgående skepp på över 30 meter vardera i verkstadsdelen. I området bygger man även parkering där man planerar för laddplatser för både personbilar och tunga fordon. Anläggningen i sin helhet beräknas vara klar våren 2024.

– Att utveckla och hela tiden förbättra vårt koncept för bilhallar, är ett måste med en produkt som ständigt måste förnya sig för att stå sig i konkurrensen. Det är inte bara en bil man säljer på Hedin Group – det är även en upplevelse, avslutar Robert.