Nyheter

Peab stärker ledarskapet i norr

Peab stärker ledarskapet i norr och tillsätter Hans Boija som ny regionchef för Peab Anläggning Nord med tillträde 1 juni. Den gröna omställningen innebär en stabil och växande marknad för Peab som står redo med en organisation med starkt lokalt engagemang och kunskap.

Norra Sverige har alltid varit en viktig marknad för Peab – det visar den långa erfarenheten av stora och komplexa industriprojekt såsom SCA:s massafabrik i Obbola, Sundsvalls logistikpark, hamnen i Skellefteå, samt de strategiska samarbetena med exempelvis SSAB om fossilfritt stål.

– Nu när affärerna tar fart står Peab redo med en organisation som har djupa, lokala kunskaper och starkt regionalt engagemang. Samtidigt drar vi nytta av den tekniska kompetens och det miljökunnande som Peabkoncernen kan erbjuda. Norra Sverige och den gröna omställningen innebär en stabil och växande marknad för Peab, säger Lotta Brändström, affärsområdeschef Anläggning.

Den 1 juni tillträder Hans Boija tjänsten som regionchef för Peab Anläggning Nord. Han kommer ursprungligen från Sundsvall, bor i Umeå och har mer än 20 års erfarenhet av branschen. Det är i norra Sverige som några av de stora industrisatsningarna i svensk historia sker.

– Det känns både spännande och utmanande att kliva in i rollen som regionchef. Vi har redan idag många fina projekt som pågår och jag känner en stark tro på Peabs roll och framtid här i regionen. Tillsammans har vi möjligheter att ta hem fler riktigt spännande projekt och bidra till den gröna omställningen, säger Hans Boija, ny regionchef Peab Anläggning Nord.

Närmast kommer Hans Boija från tjänsten som arbetschef för Västerbotten/Örnsköldsvik. I sin roll som arbetschef ledde han den påbörjade utbyggnaden av Port of Skellefteå som blir norra Sveriges nya logistikcenter. I projektet var Peab först ut i grund- och anläggningsbranschen att använda pålar som producerats med SSAB Zero, ett stål tillverkat i stort sett utan fossila utsläpp.

Hans Boija efterträder Jörgen Eriksson som får en ny roll som affärsstöd i Peab Industribyggnad i Norr AB (PIAB). Peab Industribyggnad i Norr samägs av affärsområdena Bygg och Anläggning i de norra regionerna. Bolaget är specialiserat på industri- och gruvnäringsprojekt i Norrland och samordnar resurser mellan Peabs olika arbetsgrupper för sömlös samverkan mellan regioner och affärsområden.

– Vi har många lokala medarbetare i våra projekt vilket skapar ett starkt engagemang i regionen och vi vill att Peab som nordisk och lokal samhällsbyggare är den självklara partnern när norra Sverige bygger och utvecklas, avslutar Lotta Brändström, affärsområdeschef Anläggning.

Foto: Hans Boija