Nyheter

Joakim Bergholtz stärker Beckhoff inom fastighetsautomation

Beckhoff välkomnar Joakim Bergholtz som Industrial Manager Building Automation hos oss på Beckhoff Sverige. Joakim tillträdde den 20 maj och tillhör Göteborgskontoret. Han kommer ta över rollen från Christer Wik som börjat trappa ner inför en kommande pension. Christer kommer fortsätta på Beckhoff i en tjänst med fokus på affärsutveckling (belysningsstyrning, ladd infrastruktur) etc.

Joakim har arbetat i automationsbranschen sedan 2004 och har då arbetat med allt från elkonstruktion, projektledning, support, utbildning samt försäljning.

– Hur har din första tid varit på Beckhoff?

– Det har varit en spännande och intensiv start där jag har fått träffa både svenska och tyska kollegor. Jag har fått introduktionskurser av duktiga medarbetare som imponerar med sin kunskap och engagemang. Det är ett härligt gäng som har välkomnat mig och på den korta tiden jag varit här har jag insett att det finns en enorm kompetens inom bolaget, säger Joakim.

– Vad ser du mest fram emot hos din nya arbetsgivare?

– Det ska bli spännande att arbeta på ett bolag som både utvecklar, tillverkar och säljer dess egen produkt, fortsätter han. Och avslutar med:

– Jag ser fram emot hösten då jag hoppas få träffa många av våra kunder. Men först blir det några veckors semester.

Fastighetsautomation (Building Automation) är ett av de områden som blir allt viktigare och hetare, då det faktiskt finns teknik som kan hjälpa till att minska energiförbrukningen i fastigheter och på så sätt uppnå viktiga klimatmål, CO2 besparingar och att vara med och ta del av sitt sociala ansvar. Genom våra produkter och Joakims team så är vi på Beckhoff Automation med på denna resa och kommer vara med att utveckla och driva automationen vidare.