Nyheter

Bjerking rekryterar Josefine Wihlborg

Bjerking har rekryterat Josefine Wihlborg till rollen som affärsutvecklare med uppdrag att etablera Bjerking Life Science i Västsverige. Josefine ska fokusera på att bygga nätverk med partners i branschen, skapa affärer och rekrytera nya medarbetare.

Bjerkings Göteborgskontor fortsätter att växa och ett av fokusområdena är Life Science. Med närheten till Life Science-företagen i Uppsala har Bjerking kommit att arbeta i en mängd olika uppdrag för dessa kunder. Bjerking var också involverade i byggandet av Ny Karolinska sjukhuset i Solna med konstruktionsansvar för de första två byggnaderna som fastställdes.

Bjerking har även arbetat i projekt THU (takhängd utrustning) i ett av utrustningsprojekten i projektprogrammet som designade och utrustade Nya Karolinska Sjukhuset med medicinteknisk utrustning.

Med etablering och nytt kontor i Göteborg är det nu dags för Bjerking att erbjuda sina tjänster till Life Science-företagen i Västsverige. Josefine Wihlborg ansvarar för att etablera en ny enhet för Bjerking Life Science i Göteborg.

Det här är ett otroligt spännande uppdrag, säger Josefine Wihlborg. Bjerking har bestämt sig för att satsa på Life Science i Västsverige och i förlängningen även längre söderut. Bjerking är ett välskött företag med många bra medarbetare. För mig är det viktigt att få omge sig med öppna, ärliga människor och det känner jag att jag får här.

Josefine har arbetat inom Medtech-branschen i 20 år. Hon kommer senast från företaget Care of Sweden och innan dess arbetade hon som global försäljningschef på företaget Essity, med rötterna i det svenska skogsbolaget SCA och Mölnlycke Health Care AB. Nu är hennes mål att bygga upp en kompetent enhet som kan stötta Life Science-företagen i västra och så småningom även södra Sverige.