Nyheter

Nya energieffektiva produkter för större fastigheter

Nya eltryckeslås med ultralåg strömförbrukning I tider av höga energipriser och ökande krav på energieffektiva lösningar lanserar ASSA ABLOY nu två strömsnåla produkter. De analoga eltryckeslåsen ASSA ABLOY 813-50 och 815-50 har en ultralåg strömförbrukning – endast 6 milliampere per öppning.

– Vi har inte kunnat hitta några andra lås på de skandinaviska marknaderna med så låg deklarerad strömförbrukning som 813-50 och 815-50. Ett exempel på en positiv effekt av detta är att man i större fastigheter kan minska storleken på systemen för batteribackup, säger Stefan Lundin, produktchef för elektromekaniska lås på ASSA ABLOY Opening Solutions.

Eltryckeslåsen i Velox-serien är anpassade för en snabb och flexibel installation, hög driftsäkerhet över tid och högfrekvent användning. Låsen lämpar sig för allt från lätta innerdörrar till tunga ytterdörrar.

Fler fördelar med ASSA ABLOY 813-50 och 815-50:

Puls- eller standbydrift – perfekt för anpassning till ROT.

Modern teknik, analog kommunikation.

Enkel inkoppling mot relästyrda passersystem.

För dörrmiljöer med tuffa brand- och utrymningskrav.

De nya analoga varianterna är baserade på samma plattform som de digitala Velox-låsen som lanserades början av 2022.

*6-16 mA beroende på hur låset används. Läs mer om ASSA ABLOY 813-50 Läs mer om ASSA ABLOY 815-50