Nyheter

Ny och innovativ IoT-lösning för fastighetsförvaltning: Spara vatten med banbrytande läckagesensor

Induo inleder ett samarbete med danska Aguardio, en ledande tillverkare av innovativa IoT-lösningar för fastighetsförvaltning. Först ut är Aguardio läckagesensor, en revolutionerande produkt som hjälper fastighetsägare och förvaltare att effektivt upptäcka och förebygga vattenläckor, vilket sparar både vatten och pengar samt förbättrar den övergripande fastighetsdriften.

Banbrytande teknologi för läckagedetektering

Aguardio läckagesensor kombinerar avancerad IoT-teknologi med smart dataanalys för att erbjuda en omfattande lösning för läckagedetektering och fastighetsförvaltning. Sensorn kan upptäcka vattenflöden så låga som 3 liter per timme, vilket är osynliga för blotta ögat och ofta inte hörbara. Att åtgärda en enda läckande toalett kan spara upp till 400 liter vatten per dag och upp till 12 000 kronor per år.

Enkel installation och användning

Sensorn är designad för snabb och enkel installation. Sensorn fästs på toalettens vattenrör med ett specialanpassat buntband. Efter installation, aktiveras sensorn genom att trycka på den lilla knappen på sidan. Data kan sedan hämtas från mobiler eller andra enheter i närheten, eller via en gateway för centraliserad datainsamling och analys.

Datadrivna insikter

Aguardio läckagesensor ger tillgång till värdefulla insikter och via Aguardios app ingår avancerad dataanalys. Sensorn mäter spolningar och vattentemperaturer, vilket hjälper till att, förutom antal spolningar, indikera risk för frysning eller legionella. Dessa insikter kan användas för att optimera städ- och underhållsscheman, samt övervaka spolningsmönster hos ensamboende äldre för ökad säkerhet. Dessutom kan sensorn användas för att kartlägga det verkliga behovet av antalet toaletter och dess bästa placering inför renoveringar.

Hållbar och pålitlig

Sensorn har en lång batteritid på cirka 10 år, vilket säkerställer långvarig och pålitlig användning. Dess robusta konstruktion gör den lämplig för olika miljöer, från kontorsbyggnader och bostadsfastigheter till äldreboenden och sjukhus.

Förbättrad fastighetsförvaltning

Genom att använda Aguardio läckagesensor kan man minska vattenförbrukning och kostnader, förhindra omfattande vattenskador, och förbättra miljöavtrycket genom minskad vattenanvändning. Detta bidrar till en mer hållbar och kostnadseffektiv värld.

– Den här typen av hårdvara gör att vi snabbare kan nå klimatmålen, vilket är helt i linje med Induos vision menar Ulf Seijmer, Chief Innovation Officer, Induo.