Nyheter

Sveriges Fria Bygghandlare anställer ny vd

Sveriges Fria Bygghandlare, och inte minst deras styrelseordförande, Johan Rosendahl, har under en tid sökt efter den perfekta vd:n för bolaget. Valet föll på Carl Evedius, en för branschen mycket välkänd person.

– Jag är så glad att vi hittade Calle och att han ville vara med på vår transformationsresa. Hans stora branscherfarenhet är viktig för oss på Sveriges Fria Bygghandlare, och den tillsammans med hans personliga ödmjukhet, gör honom till helt rätt person för uppdraget, säger Johan Rosendahl, tf vd och styrelseordförande för Sveriges Fria Bygghandlare.

Carls erfarenhet är verkligen mycket gedigen. Han är bokstavligen född i branschen och började sin bana i familjeföretaget Saltsjöbadens Järn, Färg & Parfym AB redan 1990. Efter att ha utbildat sig till civilekonom, återvände Carl till byggmaterialhandeln.

Först flera år på Nacka Trä/Bygg-Ole och sedan som inköpare på Byggtrygg/XL-BYGG. Mellan 2013 och 2022 var han marknads- och inköpschef på Bygma, som då precis lämnat Woody för att stå på egna ben. Idag är han inköpschef på C24 Bygg, som ingår i XL-BYGG/Mestergruppen.

– Jag har alltid gillat att jobba för privata familjebolag och ser fram emot att, tillsammans med delägare och servicekontor, utveckla Sveriges Fria Bygghandlares position på den svenska marknaden, säger Carl.

Det är just delägarnas frihet och möjlighet att fatta sina egna beslut, mitt i verkligheten, som tilltalar Carl med Sveriges Fria Bygghandlare.

– Jag gillar förändring och korta beslutsvägar, och jag är övertygad om att vi tillsammans kan vinna affärerna mot de alltmer toppstyrda och likriktade kedjorna, säger Carl.

Carl kommer att arbeta vidare på C24 Bygg under uppsägningstiden och tillträder sin nya tjänst i Stockholm under hösten 2024.

På bilden: Johan Rosendahl (till höger) tillsammans med Sveriges Fria Bygghandlares nya vd Carl Evedius.