Nyheter

Ny VD ska ta ScaffSense ut på marknaden

Efter framgångarna med det första pilottestet av ScaffSense, världens första smarta stabilitetslarm för byggställningar, intensifierar bolaget nu sin satsning genom rekryteringen av Martin Elovsson som ny VD. Bakom satsningen står Kebni och byggnadsställningsföretaget Solideq.

Den 15 maj 2024 avslutades det första pilottestet av ScaffSense på en byggarbetsplats i Stockholm. Testet, som inkluderade ett blindtest av systemets grundfunktionalitet, bekräftade potentialen hos ScaffSense som en banbrytande tjänst för att förebygga ställningsras och öka säkerheten på byggarbetsplatser.

Med det positiva resultatet från pilottestet går ScaffSense in i nästa fas, med fokus på att ta tjänsten ut på marknaden. Samarbeten med branschpartners för fortsatta pilottester och produktanpassningar inför den officiella lanseringen står nu i centrum.

Ny VD

För att leda ScaffSense genom denna avgörande fas rekryteras nu Martin Elovsson som ny VD. Elovsson, tidigare Head of Engineering på Volvo Construction Equipment, tar med sig omfattande erfarenhet av att leda och utveckla högpresterande team och tekniska produkter inom bygg- och industrisektorn. Hans engagemang för ScaffSense väcktes under hans tid som teknisk rådgivare för Kebni AB, ett av ScaffSense:s två ägarbolag.

– ScaffSense är en spännande och viktig tjänst som verkligen har potential att sätta en helt ny standard för säkerhet och kontroll på byggarbetsplatser. Jag har följt företaget en tid och är imponerad av det dedikerade team som har tagit produkten dit den är idag. Jag ser mycket fram emot att fortsätta detta arbete och sprida vår vision om den säkra och intelligenta byggställningen i Sverige och resten av världen, säger Martin Elovsson, tillträdande VD på ScaffSense.

Martin Elovsson tillträder som VD för ScaffSense AB den 1 juni 2024 och efterträder därmed Tobias Wreje-Larsson, som fortsätter sitt engagemang i ScaffSense i sin roll som VD för Solideq Group, ScaffSense AB:s andra ägarbolag.

– Jag har haft privilegiet att leda ScaffSense under den inledande fasen, där fokus har legat på utveckling och förberedelser inför pilottestet. Med den första framgångsrika piloten i ryggen ökar vi takten, och det är dags att överlämna stafettpinnen. Med sin breda erfarenhet, tekniska kunnande och stora engagemang är Martin Elovsson helt rätt person att ta ScaffSense ut på marknaden, säger Tobias Wreje-Larsson, avgående VD för Scaffsense.

På bilden: Martin Elovsson, ny VD för ScaffSense

Bild: ScaffSense