Nyheter

Hugo Tullberg Wengholm ny Head of M&A för XPartners Samhällsbyggnad AB

Hugo har tidigare haft flera ledande positioner inom M&A och affärsutveckling, och har god erfarenhet av att leda och genomföra förvärv genom hela M&A processen. Han kommer senast från en roll som CSO Strategichef med ansvar för M&A och affärsutveckling koncernledningen på Layer Group AB, och innan dess i flera år i ledande roller inom M&A i det börsnoterade Coor Service Management.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Xpartners och att jobba ihop med entreprenörerna i bolagen, det centrala teamet, och ägarna, för att bidra till hela koncernens utveckling och expansion. Jag gillar verkligen den decentraliserade modellen i Xpartners där de entreprenörer som säljer sina bolag blir delägare – det är en bra grund för att hitta positiva samarbetseffekter att sitta i samma båt. Att behålla väl inarbetade varumärken efter förvärven är också något som ligger mig nära om hjärtat eftersom jag sett hur viktigt det kan vara på en lokal marknad, säger Hugo.

Hugo tillträder den nya posten som Head of M&A för Xpartners i augusti 2024. Med Hugos erfarenhet som M&A rådgivare och M&A ansvarig i flera bolag med stark tillväxt vet han vad som krävs för att skapa förutsättningar och möjligheter för Xpartners att växa i en snabb förvärvstakt och att expandera.

– Hugo har en bakgrund som visar på ett högt driv och starkt affärsfokus och erfarenhet av att identifiera och förvärva den typ av lönsamma mindre och mellanstora bolag av hög kvalitet som passar in i Xpartners plattform. Han blir ett viktigt tillskott för Xpartners ledning med precis den erfarenhet som vi behöver i den expansiva fas vi befinner oss i, säger Olle Bertfelt, koncernchef för Xpartners.

Hugo har varit verksam inom M&A och expansion i större delen av sin karriär och har haft både operativa och strategiska roller under de senaste 10+ åren. Under sin yrkesverksamhet, har Hugo varit med och

byggt upp nya verksamheter över hela Norden och genomfört ett stort antal förvärv, integrationer och försäljningsprocesser av bolag.

– Det här uppdraget ska bli väldigt roligt, och jag känner mig både nyfiken och ödmjuk inför att bekanta mig med entreprenörerna i koncernen och att ta del av den stora kunskap som de olika bolagen besitter. Min uppgift blir att leda förvärvsarbetet tillsammans med teamet och fortsätta den fina expansionen med flera förvärv av de bästa bolagen i branschen. Fokus blir helt enkelt att leta efter och uppvakta lönsamma och hållbara bolag med gott ledarskap och en vilja att utvecklas – när man hittar det är det en fantastisk kombination, säger Hugo och fortsätter:

– Det är en väldigt kul möjlighet att få bli en del av Xpartners resa strax efter att en proffsig ägare som Axcel klivit in som ny huvudinvesterare. Jag har på håll sett hur Xpartners redan har gjort flera förvärv av attraktiva bolag och mitt fokus kommer vara att fortsätta den kraftiga expansion och stötta koncernens fortsatta utveckling.

Om XPartners
XPartners Samhällsbyggnad grundades våren 2021, och omfattar för närvarande 17 bolag med närvaro i stora delar av Sverige. Gruppen generar idag cirka 950 miljoner kronor i omsättning och har cirka 600 anställda. I april 2023 tillträdde investeringsfonden Axcel som ny kapitalstark huvudägare i XPartners för att stötta XPartners till att driva tillväxt, inklusive genom att addera ytterligare teknikkonsultföretag till XPartners. Utöver Axcel ägs XPartners framför allt av tidigare delägare till de respektive bolagen som utgör XPartners. www.xpartners.se