Nyheter

Trelleborg-däck – tillverkade för kraftbyggnadsverksamhet i Storbritannien

I en tid av förändrade regler och ny teknik står den brittiska byggindustrin inför många utmaningar med däck som spelar en avgörande roll för att säkerställa säkerheten och effektiviteten i byggverksamheten.

Trelleborg Tyres har tagit ledningen inom konstruktion och tillverkning av däcklösningar skräddarsydda för dessa unika krav. Med fokus på hållbarhet och prestanda ger Trelleborg Tyres, ett ledande märke av OTR-utrustningsdäck, användarna möjlighet att ta sig an sina tuffaste jobb med lätthet och självförtroende, vilket ökar produktiviteten.

ScotPlant Show, den största utställningen för anläggningsmaskiner i Skottland, visade Trelleborg Tyres upp sina toppklassiga specialdäck gjorda för att driva kritiska konstruktionsapplikationer.

Dessa däck erbjuder inte bara större hållbarhet och prestanda även i de tuffaste miljöerna, utan Trelleborg Tyres tar det ett steg längre genom att kombinera sin däckexpertis med den senaste tekniken. Genom att introducera nya sammansättningar och bredare slitbanor ger Trelleborgs däck bättre bränsleeffektivitet och minskar stilleståndstiden, vilket resulterar i större kostnadsbesparingar i byggprojekt av alla storlekar.

EMR-serien: Prestanda och tillförlitlighet

Trelleborgs EMR-sortiment stal rampljuset på ScotPlant Show, vilket visade sin förmåga att trivas i krävande byggmiljöer. Med en slitbanedesign med flera ytor ger EMR-däcken exceptionellt grepp och kontroll över olika terränger, vilket säkerställer optimal prestanda under alla förhållanden från sand till sten, grus och jord.

Den radiella konstruktionen i helt stål och den förstärkta stommen erbjuder långvarig hållbarhet och jämn lastfördelning, vilket översätter till en bekväm körning och minskad bränsleförbrukning för förarna.

En höjdpunkt i EMR-serien var EMR1051-däckserien, med en premium radiell pneumatisk design skräddarsydd för lastare. Byggprofessionella var särskilt imponerade av dess lämplighet för intensiva lastningsapplikationer i dagbrott, stenbrott, infrastruktur och byggnadskonstruktion och landskapsarkitektur.

Brawler-däck: Hållbarhet omdefinierad

Inom avfalls- och återvinningsbranschen gör tuffa förhållanden vid avfallsstationer och återvinningsanläggningar verksamheten ännu svårare. Dessa förhållanden kräver däcklösningar som kan motstå allvarliga driftspåfrestningar för att minimera stillestånd som orsakas av däckbyten eller fel. Trelleborg Brawler High Performance Solid (HPS)-linjen har konstruerats för intensiva återvinningsoperationer, stärkt avfallshanteringen i åratal, växer tillsammans med branschen för att klara större belastningar och tuffare uppgifter.

Dess senaste tillskott, Brawler HPS Soft Ride, har visat sig ge 40 % större nedböjning jämfört med vanliga massiva däck, utan att kompromissa med däckets livslängd. Dess unika elliptiska sidoväggkonstruktion är gjord för bättre stötdämpning, vilket säkerställer 30 % mindre vibrationer för att maximera förarens komfort, oavsett applikation, med sin Soft Ride-blandning.

Foto: Hannes Edinger