Nyheter

Planon välkomnar Diakonie Nord Nord Ost som ny molnkund av lösningen Real Estate Management for SAP S/4HANA®

Planon – global ledare inom programvara för smart och hållbar fastighetsförvaltning – har nöjet att meddela att Diakonie Nord Nord Ost, en ledande leverantör av sociala omsorgstjänster i Tyskland, har beslutat att börja använda den SAP godkända appen Planon Real Estate Management for SAP S/4HANA® i sitt offentliga SAP-molnlandskap.

Den här innovativa lösningen gör det möjligt för Diakonie att effektivisera och optimera processerna för fastighetsförvaltning och Facility Management, samtidigt som de drar nytta av kraften och säkerheten i SAP-molnets ERP-lösning.

Diakonie Nord Nord Ost erbjuder olika former av social omsorg för familjer och enskilda personer, till exempel ungdomsvård, äldreomsorg, samtalsterapi för personer med beroendeproblematik, migration och integration samt assistans till personer med funktionshinder.

Med fler än 280 orter och 4500 medarbetare står Diakonie inför komplexa utmaningar när det gäller förvaltning och underhåll av fastigheter och tillgångar. Med Planon Real Estate Management for SAP S/4HANA® i sina SAP-molnlösningar kan Diakonie effektivisera sin verksamhet genom att integrera fastighetsprocesser med företagsekonomiska processer.

Diakonie kan dra nytta av ett smidigt och heltäckande tillvägagångssätt för hyreshantering, byggnadsinspektioner och underhåll, energi- och hållbarhetshantering med mera. Dessutom kan Diakonie utforska nya möjligheter till digital innovation, till exempel IoT, ESG-redovisning (miljö, samhällsansvar och bolagsstyrning) och AI för att förbättra både verksamheten och samhället de verkar i.

– Vi är mycket glada över att Diakonie Nord Nord Ost har valt Planon Real Estate Management for SAP S/4HANA® för att utveckla sin fastighets- och anläggningsförvaltning. Detta är ett utmärkt exempel på att Planon har ett unikt värdeerbjudande till kunder som vill ha det bästa av två världar: robustheten och skalbarheten i SAP-molnets ERP-lösning och domänexpertisen och funktionerna i Planons programvara. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Diakonie så att de kan uppnå sina mål för digital omvandling och öka sin samhällspåverkan, säger Pierre Guelen, CEO och grundare av Planon.

– Med Planon Real Estate Management for SAP S/4HANA® är vi övertygade om att vi kan förvalta våra fastigheter och tillgångar på ett effektivare sätt, samtidigt som vi uppfyller de juridiska och sociala kraven i vår bransch. Lösningen innebär också att vi kan utforska nya möjligheter till innovation och hållbarhet i syfte att erbjuda ännu bättre tjänster till människorna vi tar hand om, säger Dirk Wilkesmann, CTO på Diakonie Nord Nord Ost.

Planon Real Estate Management for SAP S/4HANA är en SAP-godkänd app inom fastighetsförvaltning och Facility Management. SAP-godkända appar är premiumcertifierade av SAP för extra säkerhet och har genomgått omfattande tester och jämförelser med riktmärkesresultat. Godkända appar är utformade för att tillföra värde och leverera önskade resultat.