Nyheter

Fastighetsägarna: ”Inför fri hyressättning för nybyggda hyresbostäder”

”Den som vill ha ett hyreskontrakt för en bostad i norra Hisingen i Göteborg får räkna med att i genomsnitt vänta 4,6 år innan detta kan bli verklighet. För den som har spetsat in sig på en hyresrätt i Majorna-Linné är motsvarande väntetid i stället hissnande 10,4 år. De långa kötiderna är symptom på en havererad och sönderreglerad hyresmarknad. För att råda bot på problemen behöver fri hyressättning införas.”

Det skriver Anders G Johansson, näringspolitisk chef Fastighetsägarna, i den debattartikel i Göteborgs-Posten:

”Flyttkedjorna har rostat ihop och har sedan länge upphört att löpa. Enligt Boverket bedömer 148 av Sveriges 290 kommuner att antalet bostäder är för litet. Problemet kommer ofrånkomligen att förvärras när antalet byggstarter sjunker dramatiskt som en konsekvens av den pågående, djupa byggkrisen.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.gp.se/debatt/infor-fri-hyressattning-for-nybyggda-hyresbostader.a48d6deb-8109-4b6b-9aaa-99d1c486a5db