Nyheter

Nytt samarbete banar vägen för behandlat trä i Europa

Partnerskapet ger förstklassig brandskyddande teknik för behandlat trä till växande marknader i hela Europa.

Hoover Treated Wood Products (HTWP) har beviljat en exklusiv licens till det svenska träinnovationsföretaget Woodsafe Timber Protection (Woodsafe) för att använda sin signaturformel ExteriorFireX™. Partnerskapet möjliggör en strömlinjeformad process för att säkerställa att denna livräddande teknik finns tillgänglig i Europa.

Hoovers ExteriorFireX™ – tillgängligt som WOODSAFE® Exterior WFX™ – är tryckimpregnerat brandskyddsbehandlat virke och plywood som ger tredjeparts-testat och certifierat brandskydd för applikationer som är direkt utsatta för väder och vind. WoodsafeTimber Protection kommer att erbjuda Exterior WFX™-behandlat virke och plywood för kommersiella byggnader och bostadshus i hela Europa.

– På Hoover är vi dedikerade till att hålla människor säkra där de bor och arbeta, säger Dave Gillrie, VD, HTWP. Woodsafes möjlighet att använda vår livräddande formel innebär att vi skyddar människor inte bara i USA, utan även i Europa. Vi är glada över att kunna erbjuda ExteriorFireX™ i hela Europa.

Med mer än 20 års erfarenhet av behandling är Woodsafe Europas största tillverkare av brandskyddsbehandlat trä (FRTW). Woodsafe är fast beslutna att skapa hållbara, pålitliga produkter utöver sitt starka engagemang för brandskydd och livssäkerhet.

– Vi tror på växande samhällen där träindustrin arbetar tillsammans för att bygga säkra och hållbara hem för alla, säger Thomas Bengtsson, grundare av Woodsafe Group. Hoover och Woodsafe är lika engagerade i innovation som gör världen till en säkrare plats, och det är det som gör det här partnerskapet till ett så spännande steg framåt för FRTW-världen.

Denna licens är den andra europeiska partnern som använder Hoovers livräddande teknik. Hoover har en lång relation med det brittiska företaget PTG Treatments. Tillägget av Woodsafe till Hoovers europeiska portfölj öppnar dörren för bättre utbyte av bästa praxis och samarbete.

För mer information om Hoover, besök frtw.com och för mer information om Woodsafe, besök woodsafe.com.