Nyheter

Målarna upp i Byggnads

– Vi är väldigt glada över att Byggnads och Målarna nu blir ett och välkomnar alla målare och lackerare till vårt förbund. Nu kan vi med ännu större kraft förbättra våra medlemmars levnads- och arbetsvillkor, säger Lars Hildingsson, tillförordnad förbundsordförande i Byggnads.

Idag går fackförbundet Målarna upp i Byggnads. Byggnads blir nu cirka 113 000 medlemmar och stärker ytterligare sin position som byggbranschens starkaste fackförbund.

Målarna fattade på en extra kongress i november 2023 sitt slutgiltiga beslut att gå upp i Byggnads. Lokalt går Målarnas nio avdelningar upp i Byggnads elva regioner och ombudsmän och övrig personal arbetar från och med idag på något av Byggnads 32 regions- eller lokalkontor över hela Sverige.

Byggnads kommer nu företräda totalt sju kollektivavtal, varav två nya: Kollektivavtalet för måleribranschen samt Lackavtalet.

På bilden: Lars Hildingsson, förbundsordförande