Nyheter

Newsec exklusiv rådgivare när Agtira expanderar i Sverige

Newsec, en ledande rådgivare inom fastighetsbranschen, har ingått ett exklusivt partnerskap med Agtira för att till en början identifiera och etablera nya möjligheter för växthus i Sverige. Agtira, med sin banbrytande teknik och expertis inom klimatsmarta odlingssystem, står inför en omfattande expansionsfas och siktar på att etablera flera nya växthus i kommande år.

Med fokus på att leverera en variation av grönsaker, ofta direkt i anslutning till försäljningsställen, har Agtira blivit en ledande aktör inom sin bransch. Det nya partnerskapet med Newsec är en del av Agtiras strategi att expandera och möta den ökande efterfrågan på sina produkter.

En av drivkrafterna bakom detta partnerskap är det nyligen tecknade avtalet mellan Agtira och Lidl Sverige, där målsättningen är att leverera gurkor till samtliga Lidlbutiker i Sverige.
 
Anders Jörnsköld, partner på Newsec:

– Agtira ska leverera en betydande mängd grönsaker och framförallt gurka till bland annat Lidl kommande år. Den leveransen möjliggör vi tillsammans genom att accelerera etableringen av moderna växthus med teknik i världsklass.

Partnerskapet mellan Newsec och Agtira omfattar bland annat etableringen av 5-10 nya växthus, vardera på 10 000 kvm de kommande 3-5 åren, främst i mellansverige. Växthusen kommer att skräddarsys efter kundens behov och platsens förutsättningar.

Erik Jonuks VD på Agtira:

– Genom vårt partnerskap med Newsec öppnas nya möjligheter upp för Agtiras kommande etableringar och tillväxt. Med en erfaren partner inom fastighetsbranschen vid vår sida, accelererar vi Agtiras expansion och möjliggör ny etableringen av moderna växthus med banbrytande teknik. Detta stärker vår position som ledande leverantör av högkvalitativa grönsaker.

Partnerskapet mellan Newsec och Agtira markerar en spännande fas av tillväxt och innovation inom svensk odlingsteknik och förser marknaden med högkvalitativa och klimatsmarta grönsaker.