Nyheter

Lars Hildingsson ny ordförande för Byggnads

Johan Lindholm valdes i helgen till ny ordförande för LO och i och med detta kliver tidigare vice ordförande Lars Hildingsson in som ny ordförande för Byggnads.

Lars Hildingsson kommer ifrån Nättraby utanför Karlskrona, är träarbetare i grunden och har suttit i Byggnads förbundsledning sedan 2012. Innan dess var han ordförande för Byggnads region Småland-Blekinge.

– Det känns bra att fortsätta arbeta för våra medlemmars bästa och driva de frågor som är viktiga för dem; bättre villkor och löner, säkrare arbetsplatser och självklart stoppa arbetslivskriminaliteten, säger Lars Hildingsson, ny förbundsordförande för Byggnads.

Lars Hildingsson leder förbundet fram till dess att en ny ordförande valts. Processen för det arbetet inleds nu av Byggnads ledning och förbundsstyrelse.