Nyheter

CHERVON Group förvärvar FLEX Scandinavia

FLEX-Verwaltungs GmbH & Co KG förvärvar FLEX Scandinavia AB från Ahlsell Group gällande från den 1 juni 2024. Detta strategiska förvärv markerar ytterligare en milstolpe i CHERVONs historia och understryker koncernens fortsatta engagemang för tillväxt, innovation och tillhandahåller förstklassiga lösningar till sina kunder över hela världen.

Med detta förvärv utökar CHERVON Group sin närvaro främst på den svenska och skandinaviska marknaden och stärker sin position som en av de ledande leverantörerna inom industrin för el-handverktyg och trädgårdsutrustning. FLEX Scandinavia AB, med gott renommé för kvalitet och kundupplevelse, har i åratal delat värderingarna och visionen för CHERVON Groups varumärken FLEX och EGO, vilket gör detta förvärv till ett idealiskt steg mot gemensam framtida framgång. Karlstad kommer att förbli huvudkontoret för framtida expansion i Sverige.

Ett strategiskt steg för att stärka varumärkena FLEX och EGO

Genom att integrera FLEX Scandinavia AB i CHERVON-koncernens globala nätverk för varumärkena FLEX och EGO kommer företaget att kunna utöka sin räckvidd, förbättra effektiviteten i sin försörjningskedja och få ut nya produkter till marknaden i ett högre tempo.

Användningen av en gemensam infrastruktur i Sverige möjliggör synergieffekter som leder till hållbar tillväxt av alla varumärken inom CHERVON-koncernen.

Engagemang för kvalitet och kundnöjdhet

Förvärvet av FLEX Scandinavia AB är i linje med båda varumärkenas engagemang för att upprätthålla högsta kvalitetsstandard och att kontinuerligt förbättra kundupplevelsen. Proffs kan se fram emot ett växande urval av högkvalitativa el-handverktyg och sladdlös trädgårdsutrustning som är skräddarsydd efter deras behov.

En egen reparationsverkstad och ett stort lager med egen reparationstjänst ökar också service och produkttillgänglighet.

Förvärvet av FLEX Scandinavia AB är ett betydande steg framåt som stärker varumärkena FLEX och EGO – och ytterligare understryker CHERVON-koncernens tillväxt.