Nyheter

Stockholms Handelskammare: ”Regeringen måste agera mot byggkrisen”

”Byggkrisen är akut. Vår uppmaning till Sveriges regering är enkel. Sjösätt omedelbart reformer som kan mildra effekterna av byggkrisen.”

Det skriver Andreas Hatzigeorgiou och Daniella Waldfogel vid Stockholms handelskammare i en debattartikel i Dagens Industri:

Regeringens vårbudget omfattade totalt satsningar på nästan 17 miljarder kronor och innehöll flera viktiga besked. Samtidigt saknas det i princip insatser för att hjälpa byggbranschen genom en av de värsta kriserna landet sett sedan 90-talet.Det är mycket olyckligt. Det råder i dag bred samsyn om att byggkrisen är ett faktum. Även finansministern lyfte under dagen att byggbranschen är särskilt utsatt i den konkursvåg som just nu sveper över Sverige.

Läs hela debattartikeln här:

www.di.se