Nyheter

Caesarstone utbildar i det nya bänkmaterialet keramik

Caesarstone är en av världens ledande tillverkare av premiumytor för kök och badrum. I sortimentet finns kvarts och mineralytor samt det nya materialet keramik. Under våren har Caesarstone utbildat och certifierat över tjugo personer i stenbranschen med fokus på keramikskivor.

Caesarstone är sedan starten 1987 en världsledare inom utvecklingen av köksytor i kvartskomposit. Tidigare under året lanserades det nya materialet keramik i Sverige som utöver estetiken och den varma känslan kommer med flera praktiska fördelar. Keramikskivorna tillverkas genom upphettning av lera och andra naturmaterial, vilket ger en mycket hård och tålig yta. Under våren har Caesarstone genomfört seminarier hos Dekker Nordic och Bröderna Ahlgrens Marmor där totalt över tjugo personer utbildats i det nya materialet.

– Trots att våra keramikskivor nyligen lanserades har vi redan fått enormt positiv respons från branschen. Skivorna är exempelvis mycket tåliga att arbeta med vilket underlättar vid tillskärning, transporter och installation, säger Magnus Bernehäll, som är vd för Caesarstone i Sverige. Vi kommer därför att fortsätta satsa stort på keramik och utbilda branschen i det nya materialet.

Under seminarierna certifierades samtliga deltagare genom Master of Stone som är Caesarstones professionella utbildning för stenfirmor. I Master of Stone ingår bland annat en omfattande säkerhetsutbildning som minimerar alla hälsorisker som kan uppstå vid sågning och borrning i materialen.

Den unika utbildningen finns att hitta på webplatsen Master of Stone, som bland annat inkluderar ett gratis och innovativt utbildningscenter online dygnet runt. Plattformen är tillgänglig för alla som arbetar inom stentillverkningsindustrin och tillhandahåller en mängd korta och enkla utbildningar om relevanta tillverkningsämnen, inklusive hälsa, säkerhet, arbetsmetoder och verktyg. Dessutom innehåller webbplatsen professionella riktlinjer, tekniska guider och installationsvideor, läs mer här