Nyheter

Framtidens byggbransch: Nackademin bjuder in till workshop för kvinnor inom samhällsbyggnad

Den 16 maj 2024 öppnar Nackademin upp dörrarna till en unik workshop riktad till framtida kvinnor i byggbranschen. Eventet, som leds av Mook Changrachang från Bonnier Fastigheter, utsedd till Årets Unga Fastighetskvinna 2023 av Fastighetssverige, syftar till att stärka och inspirera kvinnor till att ta större plats i en traditionellt mansdominerad industri.

Workshopen är ett viktigt steg mot att främja mångfald och jämställdhet inom byggbranschen och ett tillfälle för Nackademins studenter att stärka sitt nätverk och bygga upp en stark gemenskap. Workshopen erbjuder Nackademins studenter inom bygg karriärcoachning, nätverksmöjligheter och fördjupad kunskap inom byggsektorn.

– Målet med denna workshop är inte bara att utrusta kvinnor med de färdigheter som krävs för att framgångsrikt navigera i byggbranschen, utan också att inspirera en ny generation att bryta traditionella mönster och forma framtiden. Genom att samla branschledare och aspirerande yrkeskvinnor i detta forum, skapar vi en grund för verklig förändring, säger Therese Andersson, Teamchef Samhällsbyggnad på Nackademin.

Mook Changrachang ser fram emot att välkomna kvinnliga byggnadsingenjörsstudenter till en eftermiddag fylld med lärande, inspiration och samarbete.

– I detta samarbete strävar vi efter att skapa en plattform där kvinnor inte bara kan växa professionellt utan också bidra till en mer inkluderande och jämställd byggbransch. Tillsammans kan vi bygga en starkare och mer jämlik framtid för alla i byggbranschen, säger Mook Changrachang, Energistrateg på Bonnier Fastigheter.

Dessa yh-program inom samhällsbyggnad är öppna för sen ansökan t.o.m 9:e juni.

Utbildningsstart augusti 2024.

VR-utvecklare

Arbetsledare bygg och anläggning

Byggnadsingenjör hållbart byggande

Byggnadsingenjör infrastruktur

Byggnadsingenjör mark och vatten

Byggnadsingenjör ROT

Energiingenjör – distans

Elingenjör konstruktion

Järnvägsingenjör

Platschef

VA-projektör, Solna

VA-projektör – distans

Läs mer om Mook Changrachang här