Nyheter

Små skruvuppgraderingar – stora förbättringar av altanen

Träaltaner är en investering i livskvalitet och estetik, och även om skruvarna utgör en liten del av trädäcksbudgeten spelar de en avgörande roll för slutresultatet. Den senaste utvecklingen av trallskruvar fokuserar på diameterns betydelse och hur detta kan göra en betydlig skillnad för både säkerhet och återvinningsbarhet.

De flesta är medvetna om att valet av skruvar för trallkonstruktioner är viktigt, men kanske är det ännu viktigare än man först trodde. Branschexperter påpekar nu att det inte bara är materialet, skruvspetsen, geometrin och gängan på skruven som är avgörande för altanen. Överraskande nog är skruvdiametern en nyckelfaktor som ofta förbises, men som nu håller på att bli en ny trend inom trallkonstruktioner.

Ökad diameter, ökad säkerhet och återvinningsbarhet Den nya kunskapen fokuserar på att öka diametern på trallskruvar för att förbättra både säkerhet och återvinningsbarhet. En större diameter innebär ökad stabilitet och styrka, vilket säkerställer en längre livslängd för terrassen. Samtidigt ger det användaren en större trygghet genom att minimera risken för trasiga eller krokiga skruvar under installationen.

Återvinningsbarhet har också blivit en viktig faktor i valet av trallskruvar. Genom att investera i rostfria skruvar med större diameter kan skruvarna enkelt tas bort och återanvändas i andra projekt, vilket inte bara är ekonomiskt fördelaktigt utan också hållbart.

Professionellt utfört skruvarbete för en lyxig look

– Att öka diametern på trallskruvar behöver inte nödvändigtvis betyda ett större skruvhuvud. Våra nya trallskruvar FTS-ST A4 5,0 och 6,0 mm har ett 700 grader försänkt huvud med extra förstärkning, vilket säkerställer ett bra resultat även med en större diameter, säger Lars Holbæk, Nordic Product Manager på fischer.

Professionella hantverkare uppmuntras att överväga denna nya trend och dra nytta av de förbättringar den kan medföra för deras utomhusmiljöer.