Nyheter

Odevo stärker sin position i USA – förvärvar nytt bolag och utser USA-VD

Odevo gör sitt fjärde förvärv i USA och utser samtidigt Paul S. Kaplan som VD för den amerikanska verksamheten. Förvärvet innebär att Odevo nu förvaltar över 1,2 miljoner bostäder och omsätter över 5 miljarder SEK.
Utnämningen av Paul S. Kaplan ska stärka arbetet i att bli den ledande aktören inom fastighetsförvaltning i USA.
North Carolina baserade Community Association Management (CAS) ansluter nu till Odevo gruppen. Det innebär att Odevo på amerikanska marknaden förvaltar fastigheter i North Carolina, South Carolina, Texas, Arizona, Florida och Bahamas.
Det har bara gått 18 månader sedan det första förvärvet i USA men den amerikanska marknaden är redan Odevos största med 440 000 bostäder under förvaltning och över 2,2 miljarder SEK i omsättning.
– Vi fortsätter vår resa och välkomnar CAS, som delar vår vision om att förändra branschen. Deras engagemang i vår gemensamma tillväxtresa, som fokuserar på tjänste- och teknikutveckling, är värdefullt. Vi har byggt upp ett ekosystem av tjänster runt våra kunder, som omfattar allt från finansiella tjänster till underhåll och energiförsörjning. På bara fem år har vi utökat vårt team från fyra till 100 utvecklare och etablerat oss som den globala ledaren inom innovation av fastighetsförvaltning, säger Daniel Larsson.
I samband med att CAS ansluter till gruppen, tillträder Paul S. Kaplan som VD för Odevos amerikanska verksamhet, ett strategiskt beslut som syftar att stärka bolagets ledarskap i USA. Kaplan, som även är grundare av Odevos första amerikanska bolag, KW Property Management & Consulting (KWPMC), kommer tillsammans med resten av teamet att spela en central roll i företagets fortsatta expansion i USA.
Pauls erfarenhet av att från grunden bygga upp KWPMC till ett företag med 2,600 anställda med verksamhet i sydöstra USA gör honom perfekt för rollen.
– Vi har en mycket hög ambition och tydlig strategi när det kommer till att växa och utvecklas i USA. Därför är det avgörande att ha en person med Pauls kvaliteter på vår största marknad som tillsammans med den resterande ledningsgruppen kommer att säkerställa att vi fortsätter att växa i den takt vi gjort historiskt,  fortsätter Daniel Larsson.
Efter nya tillskottet CAS har Odevo nu 5 500 anställda, en årlig omsättning på över 5,5 miljarder kronor och en ledande position i Sverige, UK, Finland och USA. Odevo planerar att fortsätta växa kraftigt genom både organisk tillväxt och genom att fler bolag ansluter sig till gruppen.